Τα μοντέλα KX250 και KX250X του 2024 αποκαλύφθηκαν πριν από τη νέα σεζόν

Η μηχανή motocross KX250 και το μοντέλο enduro συνεργάτη KX250X κινούνται στο 2024 με την τρέχουσα μορφή τους, έχοντας λάβει ενημερώσεις μοντέλων για τη σεζόν του 2023 που περιελάμβαναν περισσότερη ισχύ και ροπή σε σχέση με προηγούμενες επαναλήψεις χάρη στην πιο αποτελεσματική πλήρωση κυλίνδρων και την εργασία στις γωνίες βαλβίδων και στην περιοχή της έδρας της βαλβίδας. Προσθέστε έναν πιο ευθύ αγωγό εισαγωγής και οι ενημερώσεις ισοδυναμούσαν με μια αλλαγή βήματος όσον αφορά την απόκριση και την απόδοση του κινητήρα.

Οι βελτιώσεις περιελάμβαναν επίσης αλλαγές σε επιλεγμένες σχέσεις μετάδοσης, νέα εσωτερικά πιρουνιού, σταθερότερη απόσβεση συμπίεσης για το πίσω αμορτισέρ και αλλαγή προδιαγραφών στο ύψος λαδιού στο μπροστινό πιρούνι, ο συνδυασμός των οποίων αύξησε τη σταθερότητα στην πίστα και την αγωνιστική ισορροπία οδήγησης. Στη στήλη με την ένδειξη "αλλαγές λεπτομερειών", τα μαρσπιέ έγιναν 5mm φαρδύτερα και μετακινήθηκαν προς τα πίσω 3mm, μια μικρή προσαρμογή αλλά χαρακτηριστική της σκέψης και της φροντίδας που χαρακτηρίζει κάθε μοτοσυκλέτα της σειράς KX.

Όπως και το KX250, το KX250X που εστιάζει στο enduro διαθέτει έλεγχο εκκίνησης και λειτουργία βαλβίδας παρακολούθησης δακτύλων με βάση την τεχνολογία Kawasaki WorldSBK, ενώ μοιράζεται επίσης τις ρυθμιζόμενες θέσεις μαρσπιέ και τιμονιού του KX. Και τα δύο μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρική εκκίνηση (μέσω μπαταρίας ιόντων λιθίου) και υδραυλικούς συμπλέκτες και τα δύο μοντέλα μπορούν να ρυθμιστούν είτε μέσω γρήγορων και βολικών προσαρμογέων αργαλειού "plug and play" για μαλακά, μεσαία και σκληρά κομμάτια.

Με ποδιά προφυλακτήρα κινητήρα και πλευρικό σταντ, καθώς και συνδυασμό τροχού 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω (με ελαστικό 110/100-18), το KX250X ταιριάζει απόλυτα στο ρόλο του να αγωνίζεται όλη την ημέρα σε μερικές από τις πιο επίπονες και απαιτητικές διαδρομές εκτός δρόμου μεγάλων αποστάσεων. Τα KX250 και KX250X θα προσφέρονται από εξειδικευμένους αντιπροσώπους off-road της Kawasaki καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν του 2024 με την παραδοσιακή εμφάνιση Kawasaki Lime Green.